“Het was een hele zit, maar het resultaat was zeker zoals we het hadden beoogd en gehoopt. Fijn dat we zo’n hoge opkomst hadden. Pensioen blijft taaie materie, zeker als je een jubileum viert, maar voor ons wel van levensbelang. Gelukkig waren beide sprekers, John Kerstens en André Snellen, erg goed en helder in hun woordkeuze. En de aangekondigde indexatie was natuurlijk mooi, al weten we nog niet wanneer en met hoeveel. Het zit in het vat, denken we dan maar.

We kunnen van geluk spreken dat Beeld en Geluid zich zoveel moeite heeft getroost om er een mooie en zinvolle bijeenkomst van te maken. Het is ze ernst: na afloop mengden de mensen van B&G zich onder onze leden, en overal hoorde je gesprekken over manieren waarop de ervaring van onze leden kan worden overgedragen en veiliggesteld. De interactie met de zaal van Bas Achterberg die wat ouwe spullen liet zien toonde wat we al dachten: de vaktrots en het vakmanschap zit er nog steeds behoorlijk in. Mooi om te zien.

De lezing met lichtbeelden van Ad van Liempt combineerde mooi de verwevenheid van techniek en inhoud in het maakproces. Des te mooier omdat wij mensen van beide kanten verenigen. Ik ben blij met hoe het is verlopen, en heel blij dat het eindelijk weer kon, Bij de borrel heb ik in een hoekje staan genieten van al die geanimeerde gezichten. En ik beloof dat ik de volgende vergadering in het najaar wat minder van het uithoudingsvermogen zal vragen. Ik zie iedereen veel te graag weer terug.”