Het was even zoeken naar een vorm, maar de VGOmedia Kennisgroep is uit de startblokken gekomen en gaat kennis onder oud-programmamakers en technici in kaart brengen. Dat komt ten goede aan het instituut voor Beeld en Geluid, dat die kennis onontbeerlijk noemt voor zowel het archief als het museum.

Het is de bedoeling om de kennis per groep te inventariseren, bijvoorbeeld beeldtechnici, regisseurs, uitvoerend producenten en regieassistentes. Het project start met een pilot onder de bezielende leiding van Hylke Beerstra, die met een groep voormalige technici en programmamedewerkers in B&G gaat kijken hoe de kennis in die groep beschikbaar kan worden gemaakt. Voor de goede orde: ook niet-VGOmedialeden zijn zeer welkom. Vanuit B&G is conservator Bas Agterberg de gastheer en vaste gast op onze ledenvergadering.

Als de pilot een succes is gaat de kennisgroep een lijst maken van vakgroepen, zowel technisch als programmatisch, in de media. Aanmelden kan nu nog niet, maar als je specifieke kennis of voorwerpen hebt, houd dan de site en de nieuwsbrief in de gaten. Daar komen de oproepen terecht. Bedenk dat we ons niet altijd bewust zijn van de waarde van onze kennis, en van de dingen die we hebben bewaard. Zo is B&G bijzonder geïnteresseerd in draaiboeken waarin de gebruiker aantekeningen heeft gemaakt.