Per 1 januari 2023 gaat PNOzorg, de zorgverzekering voor de media en creatieve sector, verder onder de naam ONVZ. PNOzorg en ONVZ werken al vanaf 2010 samen in de uitvoering van de verzekering. Ook onder de naam ONVZ houdt dit verzekeringscollectief zijn haar eigen karakter en stevige positie voor de media en creatieve sector.

De beslissing over de naamwijziging naar ONVZ is genomen in nauwe afstemming met het bestuur van Stichting Vrienden van PNOzorg. Bestuurslid Frans Brouwer blijft vertegenwoordigd in de raad van afgevaardigden van Vereniging ONVZ. Frans Bouwer: ‘Het label PNOzorg houdt weliswaar op te bestaan, de onderliggende verzekering en afspraken blijven exact gelijk. Met deze omzetting zetten we de deur open voor nieuwe mogelijkheden binnen de ONVZ producten’.

Nieuwe naam, vertrouwde persoonlijke service
Sinds 2018 zijn de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekeringen van PNOzorg en ONVZ al gelijk aan elkaar. Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter ONVZ: ’Verzekerden uit de media en creatieve sector blijven in vertrouwde handen en verzekerd van ruime vergoedingen en vrije zorgkeuze. Ook onder de naam ONVZ blijven zij genieten van de uitstekende dienstverlening en persoonlijke service die ze gewend zijn. ONVZ staat voor een Eeersteklas zorgverzekering. Klanten waarderen onze dienstverlening met een 8,3.’

Declareren zoals gebruikelijk
Met het nieuwe logo PNOzorg wordt ONVZ maken wij de komende maanden de naamsverandering alvast zichtbaar op de website van PNOzorg. Medische kosten gemaakt in 2022 blijven PNOzorg verzekerden declareren zoals gebruikelijk. Voor het nieuwe verzekeringsjaar ontvangen verzekerden rond 12 november 2022 vanzelf een overzicht van hun zorgverzekering bij ONVZ en een nieuwe digitale ONVZ-zorgpas.

Meer informatie of vragen
Kijk voor meer informatie of als u vragen heeft bij de meest gestelde vragen via pnozorg.nl. Of neem contact op met de medewerkers van het PNOzorg Service Center. Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-18.00 uur via 030 639 62 62 en via de live chat van maandag tot vrijdag 8.00-20.00 uur.